Bravčové mäso

Šťavnaté a mäkké zapekané rezne

Recept a postup s obrázkami na : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332 750g bravč.stehna(alebo kuracie prsia), 4 vajcia, soľ, strúhanka, olej na vysmážanie Šťava : 200ml vody, 1 pol.lyžica horčice, kečupu, masla, oleja, 1 čaj.lyžička vegety a mletého čierneho korenia ( nie na kopec)  

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

recept si ešte musím pohľadať, je to také tradičné jedlo :-)

Pečené bravčové s knedlíkom

Kapusta: surová sa nakrája na hrubšie rezance a dá sa na masť alebo olej dusiť, len sa posolí a pridá sa asi 1 cibuľa pokrájaná k nej, aj mletá alebo obyčajná rasca a pod pokrývkou na miernom ohni a za občasného miešania dusiť cca 20 - 30 min. Keď je mäkká, odstaviť a v hrnčeku pollitrovom si...

Mramorové mäso

400 gr. bravčového stehna Plnka: 100 ml mlieka 4 vajcia 4 PL hrubej múky 100 gr. tvrdého syra 2 nakladané kápie 2 kyslé uhorky soľ mleté čierne korenie olej na vymastenie srnčieho chrbáta... Mäso pokrájať na rezne, naklepať, osoliť, okoreniť, dať do vymastenej formy srnčieho chrbáta, zaliať...