Bravčové mäso
Šťavnaté a mäkké zapekané rezne
Recept a postup s obrázkami na :
https://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332
750g bravč.stehna(alebo kuracie prsia),
4 vajcia, soľ, strúhanka, olej na vysmážanie
Šťava : 200ml vody,
1 pol.lyžica horčice, kečupu, masla, oleja,
1 čaj.lyžička vegety a mletého čierneho korenia ( nie na kopec)
———
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
recept si ešte musím pohľadať, je to také tradičné jedlo :-)
———
Pečené bravčové s knedlíkom
Kapusta:
surová sa nakrája na hrubšie rezance a dá sa na masť alebo olej dusiť,
len sa posolí a
pridá sa asi 1 cibuľa pokrájaná k nej, aj mletá alebo obyčajná rasca
a pod pokrývkou na miernom ohni a za občasného miešania dusiť
cca 20 - 30 min.
Keď je mäkká, odstaviť a
v hrnčeku pollitrovom si...
———
Mramorové mäso
400 gr. bravčového stehna
Plnka:
100 ml mlieka
4 vajcia
4 PL hrubej múky
100 gr. tvrdého syra
2 nakladané kápie
2 kyslé uhorky
soľ
mleté čierne korenie
olej na vymastenie srnčieho chrbáta...
Mäso pokrájať na rezne, naklepať, osoliť, okoreniť, dať do vymastenej formy srnčieho chrbáta, zaliať...
———