Zemiaky
Pečené zemiaky s dipom-krémom
1 kg zemiakov
250 gr. tvarohu
200 ml kyslej smotany
2 syry Lunex
1 mladá cibuľka
1 strúčik cesnaku
zväzok vňatí
soľ, korenie, rasca
Zemiaky umyjeme, rozkrojíme po dĺžke, dáme na pekáč, posolíme, posypeme rascou a upečieme.
Tvaroh, smotanu a syry zmiešame, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku,...
———
Zapekaná zemiaková kaša s pohánkou
600 gr. zemiakov (aj viac)
soľ
pohánka
100 ml smotany alebo mlieka
4 vajcia
100 gr. tvrdého syra
Zemiaky uvariť v osolenej vode, rozmixovať s maslom a mliekom. Pohánku uvariť vo vode cca 8 minút. Do pekáča navrstviť vrstvu zemiakov, pohánky, zemiakov, do toho urobiť 4 diery - do nich opatrne...
———
Granadírsky pochod
uvariť zemiaky pokrájané na kocky, v inom hrnci uvariť cestovinové fliačky, scediť, zmiešať dokopy.
V rajničke roztopiť maslo, podusiť na ňom pokrájanú cibuľku, posoliť, pridať červenú papriku, zaliať zemiaky s cestovinou, dobre zamiešať.
———