Zemiaky

Pečené zemiaky s dipom-krémom

Pečené zemiaky s dipom-krémom
1 kg zemiakov 250 gr. tvarohu 200 ml kyslej smotany 2 syry Lunex 1 mladá cibuľka 1 strúčik cesnaku zväzok vňatí soľ, korenie, rasca Zemiaky umyjeme, rozkrojíme po dĺžke, dáme na pekáč, posolíme, posypeme rascou a upečieme. Tvaroh, smotanu a syry zmiešame, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku,...

Zapekaná zemiaková kaša s pohánkou

600 gr. zemiakov (aj viac) soľ pohánka 100 ml smotany alebo mlieka 4 vajcia 100 gr. tvrdého syra Zemiaky uvariť v osolenej vode, rozmixovať s maslom a mliekom. Pohánku uvariť vo vode cca 8 minút. Do pekáča navrstviť vrstvu zemiakov, pohánky, zemiakov, do toho urobiť 4 diery - do nich opatrne...

Granadírsky pochod

Granadírsky pochod
uvariť zemiaky pokrájané na kocky, v inom hrnci uvariť cestovinové fliačky, scediť, zmiešať dokopy. V rajničke roztopiť maslo, podusiť na ňom pokrájanú cibuľku, posoliť, pridať červenú papriku, zaliať zemiaky s cestovinou, dobre zamiešať.